Dossiers veilig opslaan?
Dossiers veilig opslaan?
Karmac Facilitair beschikt over veilige en goed beveiligde archiefopslagruimten in Lelystad en Almere. Lees snel verder...
Lees verder
archiefslide.jpg
De Karmac Groep
Karmac Informatie & Innovatie B.V. is onderdeel van de Karmac Groep, dé specialist op het gebied van informatielogistiek!
Lees verder
Ruimtegebrek?
Ruimtegebrek?
Karmac Facilitair beschikt over de juiste kennis en ervaring om uw fysieke archieven te beheren in overeenstemming met wet-en regelgeving.
Lees verder
012 Digitaal Nabewerken.jpg
Dossiers digitaliseren?
Schrijf u snel in voor een van onze lunchbijeenkomsten en maak de eerste (of de volgende) stap naar een digitale organisatie!
Lees verder

Boekscanning - Digitaliseren Boeken 

Het digitaliseren van boeken is één van de specialiteiten van Karmac. Vanaf begin jaren 70 zijn, in eerste instantie met behulp van microfilm, honderdduizenden pagina’s gedigitaliseerd. Tegenwoordig is de microfilm vervangen door boekscanning / digitalisering. Karmac beschikt hiervoor over de modernste boekscanners van Zeutschel en I2S. Deze scanners zijn uitgerust met zogeheten "boekenwip-systemen". Deze systemen voorkomen dat de originele boeken beschadigd worden en zorgen tevens voor een vlakke bovenzijde zodat perfecte scans mogelijk zijn.

Daarnaast heeft Karmac diverse studio’s ingericht met camera systemen die zijn uitgerust met Leaf digitale achterwanden. Met deze boekscanners kunnen de meest gevoelige materialen op de hoogste kwaliteit digitaal gefotografeerd worden. Karmac levert dagelijks scans af die voldoen aan alle eisen van het prestigieuze Metamorfoze project. Ook ander erfgoed, zoals kaarten en historische documenten worden op deze wijze voor toekomstige generaties bewaard.
De boeken worden meestal gescand in jpeg- of tiff-formaat, 24 bits kleur, 300 DPI, maar andere resoluties zijn natuurlijk ook mogelijk. Bij het scannen kunnen linker- en rechter-pagina gescheiden opgeslagen worden. Na scanning worden vaak PDF bestanden, eventueel met OCR (tekstherkenning) en/of Alto-bestanden gemaakt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de digitalisering van boeken of erfgoed? Schrijf u dan vandaag nog in voor een van onze gratis lunchbijeenkomsten in Lelystad of neem telefonisch contact met ons op 0320 - 28 69 69 of vul het contactformulier in. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Neem contact op

Karmac digitaliseert voor de Koninklijke Bibliotheek:

Zoek op de website:
Karmac Krant

Karmac krant, nr 19

De Karmac krant is een gezamenlijke uitgave van de Karmac bedrijven. In de Karmac krant informeren wij u over relevante (markt)ontwikkelingen, projecten en innovaties. 

Download DE KRANT IN HET pdf-FORMAAT
Bel mij terug
Telefoonnummer