Dossiers veilig opslaan?
Dossiers veilig opslaan?
Karmac Facilitair beschikt over veilige en goed beveiligde archiefopslagruimten in Lelystad en Almere. Lees snel verder...
Lees verder
archiefslide.jpg
De Karmac Groep
Karmac Informatie & Innovatie B.V. is onderdeel van de Karmac Groep, dé specialist op het gebied van informatielogistiek!
Lees verder
Ruimtegebrek?
Ruimtegebrek?
Karmac Facilitair beschikt over de juiste kennis en ervaring om uw fysieke archieven te beheren in overeenstemming met wet-en regelgeving.
Lees verder
012 Digitaal Nabewerken.jpg
Dossiers digitaliseren?
Schrijf u snel in voor een van onze lunchbijeenkomsten en maak de eerste (of de volgende) stap naar een digitale organisatie!
Lees verder

Microfilms Scannen

Karmac digitaliseert al sinds het begin van de jaren 90 microfilms. In de jaren 90 nam het digitaliseren van microfilms een grote vlucht en is Karmac uitgegroeid tot één van de grootste microfilm-servicebureaus van Nederland. Binnen Karmac is dan ook een grote expertise aanwezig als het gaat om microfilms.

Voor alle voorkomende microfilms  kunt u bij Karmac terecht. Karmac beschikt over specifieke "specialistische" apparatuur waarmee zowel gescand kan worden in zwart/wit als in grijswaarden en in verschillende scanresoluties.

Wilt u meer informatie over het scannen van microfilm? Neem telefonisch contact met ons op 0320  286 969 of mail naar info@karmac.nl. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Neem contact op

Richtlijnen scannen Microfilms

Karmac is nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van de "Richtlijnen scannen Microfilms" in het kader van het Metamorfoze programma. De richtlijnen zijn bedoeld voor een hoge kwaliteit digitalisering van microfilm-materiaal. Er worden zeer strenge en objectieve kwaliteitseisen aan de digitalisering gesteld, zodat de afbeeldingen (zogenaamde “preservation masters”) die volgens deze richtlijnen worden geproduceerd in principe de originele objecten kunnen vervangen. Tevens levert Karmac microfilmscantargets die worden gebruikt om microfilm-apparatuur te kunnen afstellen.

Ontsluiten van microfilms

Naast scankwaliteit is natuurlijk ook de ontsluiting van de gedigitaliseerde beelden van groot belang, bij Karmac beseffen wij dat als geen ander. Daarom leggen wij voor u ook de koppelingen met reeds in uw organisatie aanwezige databases en/of databestanden. Met name bij 16mm microfilms kunnen op die manier, met behulp van blips of beeldnummers, eenvoudig uw gedigitaliseerde bestanden ontsloten worden.

Microfilm scanning on-demand

Speciaal voor de microfilm-archieven die nog maar zeer beperkt geraadpleegd worden, heeft Karmac een scanning-on-demand oplossing ontwikkeld. Nu de beschikbaarheid van microfilmaflees- en afdrukapparatuur afneemt en onderhoudscontracten voor dergelijke apparatuur steeds duurder worden, loopt de prijs per afdruk/scan omgerekend vaak op tot tientallen of zelfs honderden euro's. Onze scanning-on-demand-service (gecombineerd met onze geconditioneerde opslag) is dan een uitkomst. Uw microfilms worden opgeslagen in onze geconditioneerde opslag, wanneer u een film of deel van een film nodig heeft, wordt deze voor u gescand en digitaal beschikbaar gesteld. U beperkt daarmee uw kosten terwijl continuïteit en beschikbaarheid van uw informatie op microfilm gegarandeerd blijft.

Over Metamorfoze

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Interessante internetpagina's:

Neem contact op
Zoek op de website:
Karmac Krant

Karmac krant, nr 19

De Karmac krant is een gezamenlijke uitgave van de Karmac bedrijven. In de Karmac krant informeren wij u over relevante (markt)ontwikkelingen, projecten en innovaties. 

Download DE KRANT IN HET pdf-FORMAAT
Bel mij terug
Telefoonnummer